Meest Gestelde Vragen

Wat is het principe van infraroodverwarming?

De heater straalt infraroodstraling uit. Zodra deze straling mensen, voorwerpen of oppervlakken raakt, worden ze verwarmd. De warmte die op deze manier wordt gegenereerd, wordt als aangenaam en rustgevend ervaren - vergelijkbaar met genieten van de zon.

Wat zijn de voordelen van infrarood verwarming?

Het voordeel van infraroodverwarming is de directe verwarming van mensen, meubels en kamerwanden. Na korte tijd kan een aangenaam warme warmte worden gevoeld. Dankzij de IR-verwarmingstechnologie is er geen lucht- of stofturbulentie.

Wat wordt er verwarmd door een infraroodstraler?

De infraroodstralen verwarmen eerst mensen, objecten en oppervlakken. Deze geven op hun beurt de warmte af aan de lucht.

Hoe werkt infrarood?

Infrarood zijn elektromagnetische stralen, vergelijkbaar met lichtstralen. Ze zijn onzichtbaar voor het menselijk oog. Zodra ze een persoon of een voorwerp raken, warmen ze het op.

Hebben de infraroodstralers een aan- en uitschakelaar?

De infraroodstraler uit de E-serie heeft een aan/uit-schakelaar. De infraroodstralers uit de P- en M-serie hebben geen aan/uit-schakelaar. Bij alle series is de temperatuur te regelen via een thermostaat en kan de stekker uit het stopcontact worden gehaald.

Hoe lang is de garantie op infraroodstralers?

Op infraroodstralers geven wij tot 5 jaar fabrieksgarantie.

Modellen

Wat is het verschil tussen de P- en E-reeksen?

In vergelijking met de P-serie heeft de E-serie een aan/uit-schakelaar. Er zijn meer aanpassingsmogelijkheden voor de P-serie. De E-serie is verkrijgbaar in een standaard variant.

Hoe komt het prijsverschil tot stand?

De M-serie heeft een speciaal thermisch geleidend achterpaneel met ingebouwde afstandhouders. Deze speciale elementen zijn belangrijk voor montage aan het plafond. Omdat er in de M-serie extra componenten en andere materialen zijn ingebouwd, is deze iets duurder.

Wat is het verschil tussen de M- en P-serie?

De M-serie is speciaal ontwikkeld voor montage aan het plafond/schuin dak. De P-serie is bedoeld voor wandmontage.

Zijn er infraroodstralers met een voet of standaard?

Statieven voor de infraroodstraler zijn als toebehoren verkrijgbaar. Het kan dus mobiel worden gebruikt en overal waar je het warm wilt hebben - b.v. B. in je leeshoek.

Zijn er infraroodstralers op wielen?

Als toebehoren zijn verrijdbare houders voor infraroodstralers verkrijgbaar. Dit betekent dat de IR-verwarmer onderweg kan worden gebruikt en niet hoeft te worden gedragen.

Zijn er infraroodstralers zonder frame?

De infraroodstralers van glas en de bijpassende spiegelvariant zijn frameloos en verkrijgbaar met een vermogen tot 600 watt.

Montage

Kun je een infraroodstraler aan een houten wand bevestigen?

Ja, het is mogelijk om een ​​infraroodstraler aan een houten wand te bevestigen. Net als bij andere wanden moeten de meegeleverde afstandhouders worden gebruikt om de luchtcirculatie tussen de IR-straler en de wand te garanderen.

Waar kan ik mijn infraroodstraler installeren?

Een infraroodstraler kan zowel aan de wand als aan het plafond worden gemonteerd. In kinderkamers wordt vaak een montagehoogte van 120 cm vanaf de onderkant aangeraden.

Kun je infraroodstralers op gipsplaat bevestigen?

Ja, infraroodstralers kunnen over het algemeen ook op gipskartonwanden worden bevestigd. Het maximale draagvermogen van de gipskartonwand moet in acht worden genomen. De zwaarste infraroodstraler weegt ca. 13 kg. Bovendien moeten geschikte montagetoebehoren worden gebruikt, zoals gipskartondeuvels.

Welke kabel heb je nodig voor een infraroodstraler?

De infrarood verwarmingskabel is bij de levering inbegrepen. De stekker wordt met 230 volt wisselstroom in het stopcontact gestoken en is dus aangesloten op het lichtnet. De kabellengte is 1,8 m.

Kan ik de infraroodstraler horizontaal en verticaal ophangen?

Ja, maar bij aankoop moet een geschikte kabeluitgang worden gekozen, zodat de kabel geen knikken heeft. De kabel moet naar beneden worden geleid - onze adviseurs helpen u graag verder!

Kan infraroodverwarming worden gebruikt met een normaal stopcontact?

De stekker van de infraroodstraler kan in het normale 230 volt AC stopcontact worden gestoken.

Kan ik de P-serie aan het plafond hangen?

De P-serie is alleen geschikt voor wandmontage. Speciaal voor plafondmontage hebben wij onze M-serie ontwikkeld.

Kan ik de wandverwarming aan het plafond monteren?

Nee, alleen de M-serie is bedoeld voor plafondmontage.

Hoe installeer ik een infrarood verwarming?

De infraroodstralers worden geleverd met passende montagetoebehoren. Installatie is net zo eenvoudig als het bevestigen van een foto aan de muur.

Stroomverbruik

Wat verbruikt een infraroodstraler?

Een infrarood verwarming werkt op elektriciteit. Door de directe warmte is verwarming efficiënter dan bij alternatieven. Het verbruik van de verwarming hangt af van uw individuele behoeften. Om elektriciteit te besparen, kunt u de verwarming naar behoefte gebruiken.

Wordt het stroomverbruik goedkoper als ik een hoger wattage gebruik?

Bij gelijkblijvende verbruiksperiode wordt bij een hoger wattage van de infraroodstraler meer stroom verbruikt dan bij een lager wattage. De krachtigere infraroodstraler heeft echter minder tijd nodig om de ruimte op de gewenste temperatuur te brengen.

Hoe wordt het stroomverbruik berekend?

Het verbruik per kilowattuur wordt berekend door het vermogen (gemeten in watt) te vermenigvuldigen met de verbruiksperiode (gemeten in uren) en vervolgens te delen door 1.000.

Kan infraroodverwarming worden gebruikt met zonne-energie/fotovoltaïsche energie?

Infraroodstralers hebben elektriciteit nodig. Dit kan 100% regeneratief worden verkregen, b.v. B. met een fotovoltaïsch systeem door zonne-energie.

Infrarood of andere verwarming

Infraroodverwarming beter dan convectorverwarming?

Zeker voor mensen met een huisstofallergie! De convectie van een conventionele verwarming doet stof opwaaien. Dit komt door de luchtcirculatie. De infraroodstraler werkt met directe warmte, hier is dus geen luchtcirculatie.

Infrarood verwarming of vloerverwarming?

Vloerverwarming heeft enige tijd (soms enkele uren) nodig om op bedrijfstemperatuur te komen. Ter vergelijking: een infraroodstraler doet er 2 tot 4 minuten over om op bedrijfstemperatuur te komen.

Infraroodstraler of radiator?

Infraroodverwarming is een esthetisch alternatief voor warmtestralers. Bovenal is de bedrukte infraroodstraler een slim alternatief, omdat de infraroodstraler gecamoufleerd is als een persoonlijke foto met een kader.

Infrarood verwarming of normale verwarming?

Een luchtverhitter zuigt koude lucht aan, verwarmt het en blaast het uit, zodat eerst de lucht wordt verwarmd, die vervolgens de mensen in de kamer verwarmt. Infraroodverwarming verwarmt mensen, meubels en muren direct zonder eerst de lucht te verwarmen (directe warmte).

Wat is beter: een infraroodstraler of een elektrische kachel?

Wat infraroodverwarming en elektrische verwarming gemeen hebben, is dat ze allebei op elektriciteit werken. De infraroodstraler verwarmt de ruimte met een aangename directe warmte, dit werkingsprincipe wordt als bijzonder efficiënt beschouwd.

Welke verwarming?

Wat zijn de verschillen tussen infraroodstralers?

Infraroodstralers verschillen in wattage en paneelgrootte. IR-plafondverwarmers hebben een speciale achterplaat om warmte af te voeren en voldoende ruimte te laten voor luchtstroom.

Hoeveel watt heb ik nodig?

De verwarmingsbehoefte is afhankelijk van de factoren ruimtegrootte, plafondhoogte, aantal buitenmuren, isolerende eigenschappen van de ruimte en de gewenste ruimtewarmte. Ook is het van belang of de ruimte over het gehele oppervlak of slechts gedeeltelijk wordt verwarmd. Gebruik de infrarood wattage calculator voor een schatting.

Welke infraroodstraler voor aan het plafond?

De infraroodstraler uit de M-serie is geschikt voor plafondmontage. Dit kan als optie en met de hulp van een elektricien worden bedraad.

Welke infraroodstraler voor de serre?

Infraroodstralers zijn ook geschikt voor gebruik in de serre, het zijn populaire bijverwarmers en zorgen efficiënt voor behaaglijke warmte. Alleen de directe stralingswarmte kan worden gevoeld en gebruikt. Het wattage van de infraroodstraler is onder andere afhankelijk van de grootte van uw serre.

Welke infraroodstraler voor het tuinhuis?

Het wattage van de infraroodstraler is onder andere afhankelijk van de grootte en isolerende eigenschappen van het tuinhuis. Mooie motieven zoals bergen of natuur zijn beschikbaar binnen de aangepaste motiefserie.

Welke infrarood verwarming voor de badkamer?

Een combinatie van spiegel- en infraroodverwarming is praktisch en ruimtebesparend voor de badkamer. Positief neveneffect: de spiegel beslaat niet. Voor gebruik in een vochtige ruimte is een hoger wattage (tot wel het dubbele) aan te raden.

Welke infrarood verwarming voor de stacaravan of caravan?

De infrarood verwarming kan gebruikt worden bij het kamperen in een caravan. Bijzonder geschikt zijn de kleine infraroodstralers met 130 W en 300 W.

Welke infrarood verwarming voor de garage?

Het aanbevolen wattage van de infraroodstraler is onder andere afhankelijk van de grootte van uw garage en of u deze als zelfstandige of extra warmtebron gebruikt.

Wanneer is infraroodverwarming zinvol?

Infraroodstralers kunnen worden gebruikt als lokale warmtebron om een deel van de kamer te verwarmen of om het hele pand te verwarmen. Ook op het gebied van duurzame energie kunnen infraroodstralers worden ingezet voor klimaatneutrale verwarming en daarmee een belangrijke bijdrage leveren aan de reductie van CO2.

Welke infraroodstraler voor 30 m²?

Uitgaande van een gemiddelde isolatie adviseren wij 2.250 watt voor infraroodstralers voor een ruimte met een afmeting van 30 vierkante meter en een plafondhoogte van 2,5 m.

Welke infraroodstraler voor 25 m²?

Op basis van gemiddelde isolatie adviseren wij 1.875 watt voor de infraroodstralers bij een ruimte van 25 vierkante meter en een plafondhoogte van 2,5 m.

Welke infraroodstraler voor 20 m²?

Op basis van gemiddelde isolatie adviseren wij 1.500 watt voor de infraroodstralers bij een ruimte van 20 vierkante meter en een plafondhoogte van 2,5 m.

Welke infraroodstraler voor 15 m²?

Uitgaande van een gemiddelde isolatie adviseren wij 1125 watt voor infraroodverwarming voor een ruimte van 15 vierkante meter en een plafondhoogte van 2,5 m.

Welke infraroodstraler is het beste?

De prijs/prestatiewinnaar is de P-serie voor wandmontage.

Kan infraroodverwarming worden gebruikt tegen vocht of schimmel?

Infraroodstralers kunnen schimmelvorming tegengaan doordat het metselwerk deze warmte veel langer en effectiever opslaat dan de warmte van convectiestralers.

Kunnen infraroodstralers worden gebruikt tegen koudebruggen?

Tevreden klanten - waaronder vakmensen die melden dat de infraroodverwarming schimmel op de koudebruggen tegengaat.

Welke thermostaat is geschikt voor infraroodstralers?

Voor infraroodstralers zijn een standaard stopcontactthermostaat en alternatief een slimme thermostaat met aansluiting op wifi geschikt. Een stopcontactthermostaat is bij de levering inbegrepen.

Biedt u infrarood verwarming voor het terras aan?

Onze infraroodstralers zijn bedoeld voor gebruik binnenshuis en zijn niet geschikt voor een open terras.

Specificaties

Hoe werkt de thermostaat en welke raden jullie aan?

De thermostaat wordt ofwel op het apparaat zelf bediend of, in het geval van de slimme thermostaat met wifi, door een app op de smartphone. Voor verborgen stopcontacten raden we de Slimme Thermostaat aan, omdat deze gemakkelijk vanaf je smartphone te bedienen is.

Hebben de infraroodstralers een "vorstbeveiliging"-functie?

De infraroodstralers worden geleverd met een thermostaat. De thermostaat heeft een geïntegreerde vorstbewaking.

Van welk materiaal is een infraroodstraler gemaakt, wat is de structuur?

De infraroodstraler bestaat uit een verwarmingsmat (Carbon Crystal), afhankelijk van het model is de achterwand van gipskarton of aluminium, met daarop een reflecterende folie. Ook het frame is gemaakt van aluminium.

Hoe duur is een infraroodstraler?

Afhankelijk van de gewenste prestatie en het gewenste model liggen de kosten voor onze standaard infraroodstralers tussen de 125,00 euro en 405,00 euro.

Hoeveel watt heeft een infraroodstraler?

De IR kachels zijn verkrijgbaar in verschillende prestatieniveaus. De kleinste heater heeft een vermogen van 130 watt, de krachtigste heeft een vermogen van 1.200 watt. Door verschillende infraroodstralers te combineren, kan het individueel benodigde wattage worden bereikt.

Hoe zwaar is een infraroodstraler?

Het gewicht van de infraroodstraler is afhankelijk van het model en de afmetingen, de lichtste infraroodstraler met 130 watt weegt bijna 2 kg, terwijl de zwaarste infraroodstraler (met glas) bijna 13 kg weegt.

Wat is het stralingsrendement?

Infraroodverwarming verwarmt objecten en lichamen in het golflengtebereik van 6-15 m

Wat is de stralingshoek?

De stralen van de infraroodstraler gaan onder een hoek van 120 °C uit.

Welke afstand tussen infraroodstraler en mensen?

Tussen de infraroodstraler en personen dient een afstand van minimaal 50 cm te worden aangehouden.

Welke afstand tussen infraroodstraler en meubels/objecten?

De infrarode stralen komen van de voorkant van het paneel. Aan de voorkant moet een minimale afstand van 50 cm worden aangehouden en aan de zijkanten een minimale afstand van 20 cm. De IR-verwarmer mag niet achter gordijnen worden geplaatst of worden geblokkeerd door meubels.

Hoe groot is een infraroodstraler?

De grootte van een infraroodstraler is afhankelijk van het wattage. Hoe meer vermogen, hoe groter het is. Een kleine infraroodstraler is ongeveer 40 x 50 x 2 cm, terwijl een grote IR-straler 60 x 120 x 2 cm is.

Hoe ver straalt een infraroodstraler uit?

De infraroodstraler moet max. 2,5 m verwijderd zijn van de te verwarmen ruimte om de warmte op de huid te voelen. Objecten worden verwarmd tot een afstand van 6 m. Door montage aan het plafond kan een bijzonder gelijkmatige warmteverdeling worden bereikt.

Hoe warm wordt een infraroodstraler?

Afhankelijk van het model is het oppervlak van een infraroodstraler tussen 80 en 125 °C warm.

Hoe snel warmt een infraroodstraler op?

De infraroodstralers zijn doorgaans binnen 2 tot 4 minuten op bedrijfstemperatuur.

Watt calculator

Bereken de grootte en het vermogen van de infraroodverwarming 

Naar de calculator
1 van 4

Vandaag in de aanbieding

1 van 4

Contact