Infrarood verwarming

Toepassingen van infrarood verwarming

De infraroodpanelen die wij verkopen worden meestal bevestigd tegen het plafond of tegen de muur,. Ze zijn gemakkelijk te installeren, vergen geen onderhoud en verspreiden de warmte gelijkmatig door de hele kamer. Dit is een groot voordeel ten opzichte van traditionele verwarmingsketels, die duur zijn, veel onderhoud vergen en slechts tijdelijk warmte leveren. Radiatoren nemen ook veel ruimte in beslag en kunnen moeilijk te verplaatsen zijn rond meubels. Infraroodverwarming kan in bijna elke ruimte worden gebruikt - van grote commerciële ruimtes tot kleine kamers in uw huis.

Bij infraroodverwarming wordt warmte overgedragen zonder luchtverplaatsing. Dit betekent dat de lucht minder droog aanvoelt en dat er minder stof in de lucht zit. Dit is een goede optie voor mensen met allergieën of gevoelige luchtwegen. Infraroodverwarming zorgt voor een aangenamer binnenklimaat dan andere soorten verwarming.


Hebt u nog meer vragen of is er iets nog niet helemaal duidelijk?
Neem dan een kijkje bij Veel Gestelde Vragen

Geen antwoord op uw vraag kunnen vinden?
Neem contact met ons op


Hieronder vindt u de voordelen van infrarood verwarming nog even kort samengevat.1. 

Duurzaamheid

De te behalen voordelen op het gebied van duurzaamheid hebben wij grotendeels benoemd op een aparte pagina. Aangezien infraroodverwarming op elektriciteit werkt die u zelf ‘groen’ kunt betrekken of opwekken hoeft u om te stoken geen CO2 meer uit te stoten.


2. 

Efficiëntie

Voordat we efficiënte verwarming gaan uitleggen, moeten we het hebben over isolatie. Als een kamer warmte verliest, moeten we meer energie gebruiken om de kamer op dezelfde temperatuur te houden. Dit kan in de vorm van gas of elektriciteit. Stralingswarmte is efficiënter dan convectiewarmte, omdat convectiewarmte eerst de lucht om u heen opwarmt voordat u zelf warmte voelt. Infraroodstraling verwarmt voorwerpen in plaats van lucht. Als we dus infraroodstraling inschakelen, zullen we het vrij snel warm hebben. Om hetzelfde gevoel te krijgen als bij een radiatorinstallatie, kunt u de thermostaat ook rustig een paar graden lager zetten, wat opnieuw energie en geld bespaart.


3. 

Ruimtebesparing

In tegenstelling tot radiatoren nemen onze infraroodpanelen vrijwel geen ruimte in beslag. U hoeft met het inrichten van uw interieur ook geen rekening te houden met radiatoren.

4. 

Onderhoudsvrij

Uw cv-ketel gaat gemiddeld 15 jaar mee. U zult elk jaar wat onderhoud moeten plegen om hem goed te laten werken. Met infraroodverwarming hoeft u zich hier echter geen zorgen over te maken, want deze is onderhoudsvrij en gaat 2 tot 3 keer langer mee dan een cv-ketel.

5. 

Gezondheid

Radiatoren kunnen mensen met een stofallergie ziek maken. Ze verspreiden stof in de lucht en maken de lucht droog. Infraroodverwarming is dus een perfecte oplossing voor mensen met een stofallergie!

6. 

Veelzijdig toepasbaar

Er is altijd een oplossing op maat beschikbaar voor de verwarming van uw huis, kantoor of bedrijfspand. U vindt in ons assortiment een breed scala aan oplossingen, elk met specifieke eigenschappen. Bijna alles kan worden verwarmd met een infrarood verwarmingssysteem. Al onze producten dragen een CE-markering en zijn iP-gecertificeerd.

7. 

Kosten

Er zijn nog andere goede redenen om voor infraroodverwarming te kiezen. Het is goedkoper dan systemen op gas. Het verschil zal in de toekomst nog groter worden als gas schaarser wordt en de overheid belasting gaat heffen op het gebruik van fossiele brandstoffen.