Is elektrische verwarming beter dan gasverwarming?

Is elektrische verwarming beter dan gasverwarming?


Als u overweegt over te schakelen van gas- naar elektrische verwarming, bent u niet de enige. Veel huiseigenaren stappen om verschillende redenen over. Hier bespreken we enkele voordelen van elektrische verwarming, zodat u kunt beslissen of het voor u geschikt is.
Voordelen van elektrische verwarming
Elektriciteit is efficiënter dan gas.
Als het gaat om het omzetten van brandstof in warmte, is elektriciteit veel efficiënter dan gas. In feite wordt bijna 100% van de elektriciteit voor elektrische verwarmingssystemen omgezet in warmte. Gasovens daarentegen zetten slechts ongeveer 60% van de gebruikte brandstof om in warmte, terwijl de rest in de vorm van uitlaatgassen de schoorsteen ingaat. Die verspilde energie betekent dat elektrische verwarming goedkoper is dan gasverwarming.
Elektriciteit is schoner dan gas.
Een ander voordeel van elektrische verwarming ten opzichte van gasverwarming is dat er geen koolstofemissies worden geproduceerd. Dat is goed nieuws voor het milieu en voor uw gezondheid, want blootstelling aan koolmonoxide kan gevaarlijk zijn. Gasovens vereisen ook regelmatig onderhoud om ervoor te zorgen dat ze correct werken en niet teveel koolmonoxide produceren.
Elektriciteit is veiliger dan gas.
Gasovens vormen een brandgevaar als ze niet correct worden geïnstalleerd en onderhouden. Ze vereisen ook een jaarlijkse inspectie door een gecertificeerde technicus om ervoor te zorgen dat ze veilig en efficiënt werken. Elektrische verwarmingssystemen vormen niet hetzelfde brandgevaar en hoeven niet jaarlijks te worden geïnspecteerd
Conclusie
Er zijn veel voordelen verbonden aan de overstap van gas- naar elektrische verwarming. Elektrische verwarming is efficiënter, schoner en veiliger dan gasverwarming. Hoewel de aanvankelijke installatiekosten hoger kunnen zijn, zal elektrische verwarming u op de lange termijn geld besparen.
Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Populair

1 van 4