Ideeën voor een warm en gezellig thuiskantoor

Ideeën voor een warm en gezellig thuiskantoor

Door Covid 19 komt het thuiskantoor de laatste jaren steeds meer op de voorgrond en heeft het voor veel werkgevers zijn schrik verloren. Jaren geleden werd er afgekeurd en mobiel werken leek niet geschikt om de gewenste werkprestaties te bereiken, deze houding is de afgelopen 2 jaar voor veel mensen fundamenteel veranderd. Voor de pandemie werkte slechts 12 procent van de Duitsers vanuit huis, terwijl het aantal tijdens de lockdown in april 2020 steeg tot 35 procent.

 

Inhoudsopgave

  1. 6 tips voor een warm Thuiskantoor
  2. conclusie

 

Naast de flexibilisering van werktijden en werklocatie, rijst voor veel mensen in deze tijd de vraag: waar en hoe werk ik eigenlijk thuis? Bovenal staan ​​mensen die nog nooit thuis hebben gewerkt voor de uitdaging om een ​​effectieve en prettige werkplek in te richten.

Het eerste dat hier moet worden overwogen, is de situatie in de ruimte. Moet je werken in een "familiekamer" zoals de keuken of woonkamer, of heb je een eigen werkruimte? Naast de algemene apparatuur zoals meubels (klik hier voor een artikel over ergonomische kantoorapparatuur ) of elektronische apparaten, is vooral in de herfst en winter de warmteverdeling in uw thuiskantoor van groot belang .

Wanneer de temperaturen dalen en het buiten oncomfortabel begint te worden, zul je merken dat het ook op jouw werkplek erg koud kan worden. Zoals je misschien zelf hebt gemerkt, nemen productiviteit en creativiteit aanzienlijk af als de werkplek te koud is. Je lichaam reageert op kou met een verminderde bloedtoevoer naar het lichaamsoppervlak om de warmteafvoer te minimaliseren. Dit leidt tot een toenemende afkoeling van de extremiteiten. Voor sedentaire activiteiten zonder lichamelijke inspanning - zoals kantoorwerk - is de minimumtemperatuur minimaal 20 graden Celsius. Het heeft dus geen zin om het zonder een verwarmingsbron te doen om geld te besparen.

Maar: In tegenstelling tot de stookkosten op kantoor, die je werkgever moet dragen, moet je de kosten in je studie zelf betalen. Om ervoor te zorgen dat u het grootste deel van uw inkomsten niet aan onnodige verwarmingskosten hoeft te besteden, volgen hier enkele tips om uw thuiskantoor ook op koude dagen aangenaam warm te houden.

 

6 tips voor een warm thuiskantoor

1. Kijk naar je verwarming.

Verwarm je met een convectiekachel, oftewel een standaard radiator die in veel appartementen en huizen te vinden is?

Bij een conventionele wandradiator wordt de koude kamerlucht opgewarmd en stijgt op. Als warme lucht stijgt, volgt koude lucht. De resulterende luchtcirculatie wordt vaak als tochtig ervaren. Bovendien wekt de roterende lucht stof op, wat nadelig is voor mensen met allergieën.

Infraroodstralers daarentegen verwarmen niet primair de lucht in de kamer, maar het metselwerk. De buitenmuren zijn meestal de koudste plekken in de kamer en zorgen voor een onaangenaam koud gevoel. Objecten, muren, plafonds, vloeren en mensen worden gelijkmatig verwarmd door infraroodverwarming en geven de warmte vervolgens door aan de lucht in de ruimte.

Zo makkelijk!

Het mooie: om infraroodverwarming te kunnen installeren, hoef je de komende maanden geen muren open te wrikken, kabels te leggen en je huis om te toveren tot bouwwerf. De infraroodstralers van Könighaus zijn ruimtebesparend ontworpen en kunnen met het meegeleverde boorsjabloon als een grote afbeelding aan de muur worden gehangen. Hiervoor zijn meestal vier boorgaten voldoende. Omdat de infraroodstralers met 230 volt wisselstroom werken, is één stopcontact per paneel voldoende. Zo hang je je verwarmingsinstallatie dicht bij je werkplek.

Heeft u niet alleen een vaste werkplek, maar wisselt u tussen meerdere ruimtes, dan is er ook de mogelijkheid om uw infraroodstraler nog meer flexibiliteit te geven met de metalen voetjes of rolvoeten van Könighaus. Zo kunt u uw infraroodstraler precies daar schuiven waar u hem warm wilt hebben. Eenvoudig en geweldig, toch?

 

2. Gordijnen dicht!

Een belangrijk onderdeel van thermische isolatie zijn gordijnen. Koude lucht dringt door alle glazen oppervlakken en koelt zo de kamertemperatuur aanzienlijk af. Om dit te voorkomen, hangt u dikke, strak geweven gordijnen. Dit ziet er niet alleen chique uit, maar zorgt er ook voor dat de warmte in de kamer blijft. Bovenal profiteren werkplekken bij het raam enorm.

3. Voeten warm - hersenactief

Koude voeten zijn niet alleen slecht voor je humeur, maar ook voor je werkprestaties. Want bij koude voeten neemt de energie-output af. Om dit te voorkomen hebben we een leuke tip voor je: ken je onze praktische bureauverwarmers al ?

Andere maatregelen die je kunt nemen: trek sokken van alpaca- of merinowol aan en leg een pluizig kleed onder je bureau. Zo kan de kou niet van de grond komen. Piepschuimvellen onder je voeten zijn ook een goede methode. Ze zien er niet zo mooi uit, maar ze houden uitstekend de kou buiten.

4. Beweeg!

Beweging, beweging, beweging. Een simpele maar effectieve manier om je bloedsomloop op gang te krijgen. Als je een hond hebt, moet je sowieso drie keer per dag met je trouwe viervoeter op pad - extra spelen en ravotten als plezierige pauze tussendoor is ook een heerlijke gelegenheid om te ontspannen en op te warmen.

Maar je kunt ook heerlijk actief zijn zonder pelsneus - daar hoef je de deur niet eens voor uit. Wanneer heb je voor het laatst een jumping jack gedaan? Of zet gewoon je favoriete muziek aan en dans 10 minuten lang wild. Het maakt niet uit wat - het belangrijkste is dat je ervan geniet en beweegt.

5. Zonneschijn - wees blij!

Maak gebruik van elke zonnestraal - want vooral in de herfst en winter missen we de belangrijke vitamine D voor het versterken van het immuunsysteem. Ga de frisse lucht in en geniet van de verwarmende zon. Dit is niet alleen goed voor je immuunsysteem, maar zorgt ook voor een goed humeur.

Conclusie

Houd uw thuiskantoor warm - zo blijft u gezond en kunt u zich volledig op uw werk concentreren, want de warmteverdeling in uw thuiskantoor is uiterst belangrijk voor uw welzijn. Met het gebruik van ruimtebesparende infraroodstralers biedt Könighaus een individuele, flexibele oplossing voor elk thuiskantoor.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Populair

1 van 4